Cykelreparatör - All information om cykelreparatörer
Rätt däck på cykeln

Rätt däck på cykeln

Det är viktigt cykeln har rätt däck och rätt slang som passar på fälgen. Om däcket inte är anpassad till fälgen kan däcket kränga av vid lågt däckstryck och hög belastning.

Kontrollera däckets tryck

För att få en så säker vägghållning och bra kurvtagning som möjligt samtidigt som cykeln ska bli lättrampad är det viktigt att du har rätt tryck i däcken.Köp däck hos en riktig cykelverkstad

Bäst är att köpa däcken hos en riktig cykelreparatör om du är osäker på vilka däck som passar din cykel eller vilken slang du ska ha. Vad du ska fundera på är att välja kevlardäck så slipper du punkteringar och en slang av bra kvalité. Dessa kostar lite mer men håller många gånger länge och behöver inte lagas lika ofta som däck för under 100 kr och slangar för under 50 kr.

Cykelreparatör | Ekrar

Hela och rätt spända ekrar

Ekrarna är de som bär upp hela cykeln och ekrarna ser också till att hjulet är rakt och gå på en linje. Om du inte vet hur ekrarna fungerar eller hur hårt spända dessa ska vara är det definitivt bäst att låta cykelreparatören ta han som justeringen av ekrarna.

Om en eker har gått av beror detta ofta på en obalans i hjulet och risken är stor att fler ekrar kommer gå av inom kort. Att åka med trasiga ekrar eller ekrar som saknas är en trafikfara som bör åtgärdas snarast. En cykelreparatör kan fixa en trasig eker snabbt om du inte redan har riktig kevlardäck kan det vara läge att byta till dessa.